Vis Nyhed

05.09.2016

Middelfart Kommune rykker i top 5 i DIs Lokalt Erhvervsklima 2016

Middelfart Kommune ligger blandt de bedste i hele landet i dette års udgave af DIs Lokalt Erhvervsklima. Samtidig arbejder kommunen med nye initiativer, som skal skærpe den erhvervsvenlige profil yderligere.

Årets 5. plads i Dansk Industris Lokalt Erhvervsklima kommer efter en sommer, hvor Middelfart Kommune generelt har markeret sig med gode resultater på erhvervsområdet. Det vækker glæde - blandt andet hos kommunens borgmester:

  - Jeg er rigtig godt tilfreds med, at vi præsterer flot i de her målinger. Vi arbejder hele tiden med at være skarpe i den service, vi yder virksomhederne. Når vi bliver nummer 5 i DIs Lokalt Erhvervsklima, er vi selvfølgelig stolte over, at erhvervslivet kvitterer for vores indsats. Vi oplevede også fremgang i dette års udgave af Dansk Byggeris analyse af erhvervs- og byggevenlighed, hvor vi blev nummer fire ud af landets 98 kommuner, konstaterer borgmester Steen Dahlstrøm og fortsætter: - Men man skal selvfølgelig have for øje, at kommunerne ligger tæt i de her målinger. Så det vipper lidt frem og tilbage. Men vi ligger, hvor vi gerne vil. Blandt de bedste.

Dykker man lidt ned i tallene, kan man se, at Middelfart Kommune i år har oplevet en klar fremgang i bedømmelsen af kommunens sagsbehandling på miljø-, byggesags- og sygedagpengeområdet. Kommunen ligger på en andenplads i forhold til at tiltrække og fastholde virksomheder, og der er en forbedring i virksomhedernes oplevelse af information og dialog med kommunen.

Den allerstørste fremgang i målingen ligger under kategorien arbejdskraft, hvor Job- og Vækstcenteret er rykket fra plads nr 45 i 2015 til plads nr 8 i 2016, når det gælder virksomhedernes oplevelse af den service, de får. Den fremgang er ifølge kommunaldirektør Steen Vinderslev særlig vigtig:

- Erhvervslivet i Middelfart Kommune har det generelt rigtig godt. En opgørelse viste tidligere på året, at i 2015 var virksomhederne i Middelfart Kommune dem i Danmark, der havde genereret den allerstørste vækst i antallet af industriarbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at have den arbejdskraft, de efterspørger - både her og nu, men også ved at se på, hvad behovet er på den længere bane, siger Steen Vinderslev.

Her peger han på samarbejdet med de øvrige kommuner i Trekantområdet som helt centralt:

- Vores placering som en del af Trekantområdet - og i forhold til det øvrige Fyn - betyder, at virksomhederne har et stort opland, de kan rekruttere fra. Vores Job- og Vækstcenter samarbejder tæt med de øvrige kommuner, så når virksomhederne efterspørger en bestemt profil, lader vi os ikke begrænse af vores egen kommunegrænse. Det er en win-win, og derfor er det dejligt at se, at vi tager et stort spring på bedømmelsen af den service, vores Job- og Vækstcenter yder, siger kommunaldirektøren.

Selvom årets resultat er det bedste, Middelfart Kommune har opnået i den aktuelle måling, så læner man sig ikke tilbage:

- Vi har sammen med de 6 andre kommuner i Trekantområdet søgt om at blive frikommune på erhvervsområdet - med fokus på at skabe yderligere vækst og beskæftigelse. Vi forventer, at det kan forbedre vores service over for virksomhederne endnu mere, og at vi kan gøre mulighederne mere overskuelige. Samtidig er vi her i kommunens i gang med systematisk at spørge virksomhederne, hvordan de oplever kontakten med kommunen. Både i forhold til miljø- og byggesager, og når det gælder vores Job- og Vækstcenter. På den måde arbejder vi hele tiden proaktivt med at møde virksomhedernes behov, og vi gør det i et godt og tæt samarbejde med Middelfart Erhvervsråd, siger Steen Vinderslev.  

FAKTA:

Middelfart Kommune ligger centralt placeret i Danmark og er en del af samarbejdet i Trekantområdet.

Kommunen har attraktiv erhvervsjord langs E20, hvor virksomhederne blandt andet placerer sig på grund af den store eksponering, let adgang til motorvejsnettet via de 4 tilkørsler og på grund af de attraktive priser

Inden for en times kørsel fra Middelfart Kommune findes en arbejdsstyrke på 1,06 mio. borgere i alderen 17 til 64 år Trekantområdet er Danmarks Produktionscentrum. Her findes flere industriarbejdspladser, end der gør i København, Aarhus og Odense tilsammen. Læs mere på 
http://www.trekantomraadet.dk/virksomhed/

Virksomhederne i Middelfart Kommune har genereret landets største procentvise jobvækst på industriarbejdspladser i 2015