Faglige netværk

Overvejer du at blive en del af et fagligt netværk?

Mangler du sparring i hverdagen? Der er masser af gevinster ved at deltage i et professionelt netværk. En netværksgruppe er et godt sted at udveksle erfaringer og prøve idéer af. Den er et sted at tænke andre tanker, blive inspireret med ny viden og udfordre hinanden. Gruppens medlemmer skaber værdi for hinanden ved at være hinandens mentale støtter. På den måde kan netværket blive en god motor for dine egne beslutninger.

På netværksmøderne har vi fokus på faglige indlæg, der kan rykke dig gennem inspiration og læring og sparring fra de andre medlemmer. En facilitator styrer mødet, så du får mest muligt ud af det.

Ring på tlf. 8844 2088 og hør, hvordan du bliver en del af et af Middelfart Erhvervscenters netværk.

Et fortroligt rum

Med et godt netværk i ryggen, står du aldrig alene, men netværket får først værdi, når I kommer ind på livet af hinanden. Ud over den gode sparring, du får fra de øvrige medlemmer af netværksgruppen, er der den fordel, at gruppen har fortrolighed. Alt, hvad der sker under mødet, bliver der. Det gør gruppen til et trygt sted at sparre, også omkring de svære udfordringer.

Gruppen fastsætter selv sine succeskriterier. For nogle grupper er det inspiration og muligheden for at få andre øjne på en udfordring. For andre er det at turde udfordre hinanden. Uanset hvad gruppen definerer, er netværksgruppen en god mulighed for værdifuld erfaringsudveksling med andre.

Gensidig forpligtelse

Netværksgruppen er mere forpligtende end de netværksmøder, du også kan deltage i på erhvervscenteret. I netværksgrupperne
engagerer du dig over en længere periode, og dukker du ikke op, kan du være sikker på, at netværket prikker til dig. De andre i gruppen har brug for din sparring, ligesom du har gavn af deres. Derfor vægter vi mødedeltagelse højt.

Sådan kommer du med i en netværksgruppe

Det er vigtigt, at medlemmerne passer ind i gruppen. Når du søger om optagelse i en netværksgruppe, starter vi derfor med et interview for at høre, hvad du har brug for og kan bidrage med. Hvis der er et match med en af netværksgrupperne, bliver din ansøgning taget op i gruppen. Gruppen vurderer, om du passer ind og beslutter, om du kan optages.

I Middelfart Erhvervscenter har vi lige nu følgende netværksgrupper:

SALGSNETVÆRK
For salgschefer, salgsledere og andre, der arbejder med salg.

PRODUKTIONSNETVÆRK
For dig der arbejder i en produktionsvirksomhed og har ansvaret for produktionen.

MELLEMLEDERNETVÆRK
Er du mellemleder inden for f.eks. marketing, HR, logistik eller lignende, er dette netværk for dig.

LEDERNETVÆRK
Netværket for dig der sidder  ved bordenden i din egen virksomhed eller er ansat som f.eks. direktør.

GRØNT VIRKSOMHEDSNETVÆRK
Det kræver viden, overblik og kompetencer at komme med på den grønne omstilling. Med dette netværk samler vi virksomheder, som vi arbejde med den grønne omstilling og i fællesskab blive klogere på, hvad det kræver at rykke sin virksomhed.

LÆRLINGE-/ELEVNETVÆRK
Vi vil gerne understøtte faglig arbejdskraft på tværs af brancher. Det gør vi bl.a. med netværket for unge under uddannelse. Netværket er et sted, hvor de kan møde andre elever og lærlinge og sparre. Vi har fokus på relationer og det at skabe tilknytning til Middelfart-området.

Kunne du tænke dig at være en del af en eksisterende netværksgruppe eller starte en ny, så kontakt os på kontakt@middelfart-erhverv.dk. Du er også velkommen til at kontakte os, hvis du vil have en uforpligtende snak om, hvilket netværk, der passer til dig.

 

Sådan foregår møderne

I netværksgrupperne i Middelfart Erhvervscenter mødes vi altid hos en af gruppens medlemmer, som er vært. Har virksomheden ikke faciliteter til det, finder vi et sted ude i byen at mødes. Vi starter med en rundvisning eller et oplæg fra værten, inden vi går bordet rundt og hører, hvad deltagerne er optaget af eller udfordret på lige nu. Det giver anledning til en masse sparring på kryds og tværs.

På hvert netværksmøde har vi typisk et tema, som gruppen har besluttet, at de vil være klogere på. Det kan være med et oplæg fra en ekstern oplægsholder eller en case fra en af deltagernes egne virksomheder.

Alt det praktiske

Det koster 3.400 kr. pr. halvår. at være med i en netværksgruppe. Møderne tager tre timer, og du forpligter dig til at mødes seks gange om året. Der er plads til 10 i en gruppe, men er der ingen ledige pladser, eller er der ikke et netværk, der matcher dit område, starter vi gerne flere netværksgrupper. De fleste netværksgrupper mødes seks gange om året, dog ikke lærlinge-/elevnetværket.

New Project//
Det er rart at mærke, at vi ikke er alene – og så er det fedt også at kunne give noget til andre i de netværk, erhvervscenteret har. Vi er en mindre virksomhed, men når vi går sammen med andre virksomheder gennem Middelfart Erhvervscenter, får vi en fælles stemme."
Britt Hjorth Hansen,
gj coating
New Project//
”Jeg får meget ud af at være med i min netværksgruppe. Det er fantastisk at sparre med andre om de udfordringer, jeg står over for og få andre perspektiver på dem. Det betyder noget, at det er et fortroligt rum, vi har sammen.”
Thomas Sørensen, Sonnimax
New Project//
"Vi havde ikke forestillet os, at vi ville få så meget ud af at være med i erhvervscenterets netværk, som vi faktisk gør. Vi bruger hinanden på kryds og tværs til inspiration og sparring på mange forskellige ting."
ANJA GRANBERG OG BRIT GRANBERG, ETO GARMENTS

arrangementer