Grøn omstilling

I Middelfart Erhverv vil vi gerne gøre vores bedste for at hjælpe dig godt i gang med den grønne omstilling – eller hjælpe dig videre, hvis du allerede er godt i gang.

Stort se alle virksomheder mærker nu her i 2024 de tiltagende krav fra kunder, myndigheder, leverandører og omverden. Den grundlæggende pointe er, at grøn omstilling ikke længere er ’nice to have’ men ’need to have’, hvis man fortsat vil drive virksomhed og være konkurrencedygtig.

Udbuddet af tilbud, informationer om den grønne omstilling og bæredygtighed kan være en jungle at navigere rundt i. Derfor har vi hos Middelfart Erhverv samlet en række af de tilbud og informationer på området, som vi mener er de nemmest tilgængelige og mest relevante. 

Bæredygtige tilbud til vores virksomheder

3

Få overblik over din CO2 udledning med smart beregningsværktøj

På virksomhedsguiden.dk kan du få tips og ideer til hvordan du kan arbejde med grøn omstilling. Blandt andet finder du beregningsværkstøjet for måling af virksomhedens CO2-udslip.

4

Erhvervshusets mange tilbud til grøn omstilling

Erhvervshuset i Sydjylland har flere forskellige tilbud og aktiviteter, som alle kan hjælpe virksomhederne et skridt videre i forhold til den grønne omstilling.

5

Erhvervsstyrelsens ’Klimakompas’

ESG profilen er skabt af Lederne i samarbejde med Deloitte og Danske Bank.
Indtast jeres ESG-data, og få et digitalt overblik over din virksomheds bæredygtige omstilling.

6-ESG

ESG profilen – digitalt værktøj, der kan give dig overblik over det I gør, og hvad der kræves af jer

ESG profilen er skabt af Lederne i samarbejde med Deloitte og Danske Bank.
Indtast jeres ESG-data, og få et digitalt overblik over din virksomheds bæredygtige omstilling.

7

Kom med i Middelfart Erhvervs grønne netværk

Hos Middelfart Erhverv har vi et grønt netværk for virksomheder, der arbejder med den grønne omstilling og i den forbindelse, vil have værdifulde input, sparring fra andre og ny inspiration og viden på området.

Du er meget velkommen til at være med!

8

Få styr på ’de grønne ord’ og bliv klogere på den grønne omstilling

– der er mange forkortelser og begreber indenfor den grønne omstilling, og det kan være svært at navigere rundt i betydningen af dem.

Vi har fundet en god guide hos erhvervshuset i Midtjylland, hvor de definerer 9 centrale grønne begreber – herunder ESG.

9

Økonomisk medfinansiering af grønne initiativer til din virksomhed

Herunder har vi samlet en række links til fonde, hvor der er mulighed for at finde ’grøn kapital’ til dine grønne udviklingsprojekter

Virksomhedsprogrammet.dk giver dig et overblik over flere projekter, der medfinansierer den grønne og bæredygtige omstilling i virksomheden.

Energistyrelsen/Sparenergi giver økonomisk tilskud til at få udarbejdet en energiplan samt etablering af Co2 reducerende tiltag.

Industriens Fond investerer i projekter, som kan øge virksomheders konkurrenceevne internationalt. Herunder også bæredygtige projekter, som er økonomiske, sociale eller klimamæssigt holdbare.

Danmarks grønne investeringsfond, medfinansiering til virksomheder, som understøtter den grønne omstilling. Vedvarende energi og ressourceoptimering, energibesparelser, cirkulær tankegang.

Innovationsfonden, investerer i projekter, som er klimavenlige som f.eks. grønnere transport, renere miljø, sundere fødevarer, bedre sundhedsvæsen. Ofte projekter m. høj risiko.

10

Kom med i forløbet ’Afkobling 2023’ og bliv godt rustet til at arbejde med din bæredygtighed.

Produktions- og fremstillingsvirksomheder i Middelfart Kommune kan igennem et nyt program få hjælp til arbejdet med en mere bæredygtig udvikling.

Igennem programmet indgår man b.la. i kompetence workshops (labs) sammen med andre virksomheder og videns partnere. I workshoppen holdes fokus på indsatsområder, der er væsentlige ift. bæredygtighed og afkobling – skræddersyet til virksomhedens udfordringer.

Middelfart Kommunes bæredygtige initiativer


 

12

Klimaplan 2020

Middelfart Kommune ønsker at være på forkant på klimaområdet – både i forhold til forebyggelse af klimaændringer og i forhold til tilpasningen til fremtidens klima.

Boder_Stemning_på_Havnegade_KFM2023_credit_Claus_Fisker

Klimafolkemødet – en årlig tilbagevendende begivenhed

Klimafolkemødet er en årlig begivenhed, som sætter klimaet øverst på dagsordenen i tre dage i starten af september – både for borgere, fagfolk og politikere.

14

Klimalaboratoriet

Med Middelfart som Klimalaboratorium ønsker kommunen at fortsætte den hidtidige indsats med at udvikle og gennemføre nye innovative, konkrete energi- og klimaprojekter.

15

Cirkulør økonomi

Med cirkulær økonomi som løftestang er det Middelfart Kommunes ambition at nedbringe både ressourceforbrug og CO2-udledning gennem involvering af borgere, erhvervslivet, detailhandlen samt kommunens egne ansatte.

15

Kommunens affaldsplan

Se bestemmelser, regler osv. omkring kommunens affaldshåndtering for erhvervslivet her

Spørgsmål kontakt os?

I Middelfart Erhverv anerkender vi fuldt ud, at den grønne omstilling kan være svær at finde rundt i, og vi vil derfor gerne tilbyde dig at tage en snak om din aktuelle situation, så vi ved fælles hjælp kan få guidet dig de rigtige steder hen afhængig af, hvor du er i processen med omstillingen.

Tag endelig fat i os for en snak om tingene.

Mikkel Johansen
Erhvervsdirektør
6052 7046
mjo@middelfart-erhverv.dk
Esben Kragh Aalund
Erhvervskonsulent
2134 1216
ear@middelfart-erhverv.dk

Spørgsmål kontakt os?

I Middelfart Erhverv anerkender vi fuldt ud, at den grønne omstilling kan være svær at finde rundt i, og vi vil derfor gerne tilbyde dig at tage en snak om din aktuelle situation, så vi ved fælles hjælp kan få guidet dig de rigtige steder hen afhængig af, hvor du er i processen med omstillingen.

Tag endelig fat i enten Esben eller Mikkel for en snak om tingene.

23
maj
08:30 - 15:30
Fjelsted Skov Hotel & Konference
Store Landevej 92, Ejby, Danmark

Salg for ikke sælgere

Kursus i grundlæggende salg - for alle med kundekontakt! Salg ...

No event found!

Tidligere arrangementer & kursus

No event found!
Load More